Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Portrete de actori

Home | Foto | Despre proiect | Evenimentele anterioare | Video | Regulament | Echipa | Editia 2017 | Editia 2016 | Editia 2015 | Portrete de actor


În această vacanță ne-am propus să vă prezentăm câțiva actori, care nu numai că iubesc teatrul radiofonic, dar sunt și aproape de proiectele și aspirațiile tinerei generații.


Adriana Trandafir

Marți, 16 August 2016
 

Inca este vacanta, dar asta nu ne impiedica sa mai povestim despre TEATRU, RADIO si VIATA cu actorii cu care avem o legatura aparte.

Adriana Trandafir adoră teatrul radiofonic și tinerii, cărora le recomandă să facă ceea ce le dictează inima și sufletul întotdeauna. Actrita reuseste sa transforme cu harul ei defectele personajelor in calitati. Are un temperament de o extraordinară forță dramatică, unul nărăvaș, imposibil de stăpânit.

Adriana Trandafir este o actriță în stare să treacă prin orice ipostază, prin orice registru, cu aceeași siguranță și dezinvoltură și crede că ”Orice rău are partea lui de bine, pentru că important nu este ce ți se întâmplă în viață, ci ceea ce înveți din ce ți se întâmplă. Cred că nu am ști să apreciem binele dacă nu am cunoaște și răul. Sunt oameni care la vârsta asta au renunțat să mai trăiască, nu mai au nimic înainte, nu mai au nimic în urmă, dar eu am luptat și am să lupt pentru fiecare bătălie. Și când am pierdut de fapt am câștigat, pentru că din orice înfrângere înveți”. Pentru Adriana Trandafir, frumusetea inseamnă „orice lucru care nu-ti place si crezi ca nu e frumos, dar pe care tu il poti transforma intr-un lucru frumos. Din nefericire noi, oamenii, nu mai avem timp nici de noi, nici pentru noi”.

Actrița crede că actoria a devenit un moft, nu mai este o meserie. ”Dacă atunci când părinții mei îmi ziceau „pe vremea mea” mă enervau foarte tare, iată că a venit timpul să spun și eu acest lucru! Pe vremea mea era un singur Institut de Teatru, cu 12 locuri pe an, și 57 de teatre ce ne așteptau cu brațele deschise. Ei bine, acum există în fiecare cartier câte o școală de teatru ce scoate actori pe bandă.Toți vor să fie pe culmi, însă oamenii nu știu că adevărata fericire constă în felul în care escaladezi muntele. Întotdeauna este bine să întindem o mână de ajutor tinerilor, deși eu mă consider o actriță de graniță. Mereu spun că sunt cea mai bătrână dintre tinerii actori și cea mai tânără dintre bătrâni. Sacrificiile sunt mari și numeroase, dar nevăzute, pentru că nimeni nu știe ce se întâmplă exact în viețile noastre private. Sacrificiile sunt în primul rând legate de familie. În afara perioadei în care am alăptat copiii, eu am fost tot timpul pe scenă”.

Se bucură daca intalnește in fiecare zi macar un om care-i zambeste. ”Pentru mine este o mare bucurie si inseamna ca nu degeaba am trait pe pamant. Incepe sa ma doara si mai tare fiecare pierdere. Incepem sa ne imputinam si uite au inceput sa plece din ce in ce mai multi oameni pe care i-am adorat, actori pe care i-am venerat. Pe care atunci cand i-am vazut prima oara vii (de obicei ii auzeam doar la radio, cand eram copil la tara) m-am lipit de ziduri. Acordul modului de a gandi naste prietenia. Pentru mine oamenii sunt foarte importanti, ei inseamna familia mea, prietenii mei, spectatorii mei”, a incheiat actrita.

Loreta Popa
Arhiva : 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro