Ascultă e-teatru

Evenimente

Trofeul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, Chișinău, 2018 pentru Teatrul Național Radiofonic – Radio România

Vineri, 5 Octombrie 2018 , ora 18.23
 
Participarea echipei Teatrului Național Radiofonic la cea de a IV-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale de la Chișinău s-a bucurat de aprecierea spectatorilor și a specialiștilor. Și în acest an, în urma celor șapte reprezentații (șapte audiții cu public, organizate în Sala Antract a Teatrului Național ”Mihai Eminescu”), Teatrul Național Radiofonic – Radio România a primit Trofeul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, Chișinău, 2018 distincție oferită de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

Re-Uniunea Teatrelor Naționale Românești – o investiție vitală de energie creatoare - a făcut posibilă întâlnirea trupelor și producțiilor celor șapte teatre naționale din România (București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu) și a celor trei din Republica Moldova (Chișinău, Bălți, Cahul), pe scenele și în sălile Teatrului Național ”Mihai Eminescu”. În Sala Antract , Teatrul Național Radiofonic – Radio România și Teatrul Radiofonic – Radio Moldova, s-au re-unit și au prezentat un program de audiții cu public ale spectacolelor propuse la această ediție a festivalului (șapte spectacole – Radio România, patru spectacole – Radio Moldova).

Participant chiar de la prima ediție a Reuniunii, Teatrul Național Radiofonic s-a remarcat ca o prezență inedită, cu un program de audiții și dezbateri care au stârnit interes și au impresionat prin tematică și realizare. Spectacolele prezentate în acest an sunt producții ale Teatrului Național Radiofonic, cu nume sonore ale teatrului românesc, în distribuție. Selecția acestora a avut în vedere faptul că, această a IV-a ediție a Reuniunii a fost dedicată Centenarului Marii Uniri și a fost axată prioritar, pe lucrări din dramaturgia românească: ALEGEREA - piesă de teatru într-un act scrisă la Versoix în anul 1960 de Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Ion Andrei Puican; OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin. Scenariul după Tristele și Ponticele – în alcătuirea și rostirea lui Emil Boroghină. Scenariul radiofonic și regia artistică: Gavriil Pinte; SFATURILE MELANIEI – de la Nistru până la Dunăre de Irina Nechit. Adaptarea radiofonică: Magda Duțu. Regia artistică: Petru Hadârcă; VICTORIA și CROCODILUL de Ion-Costin Manoliu. Regia artistică: Alexandru Dabija; LA ÎNCEPUT ROȘU, GALBEN ȘI ALBASTRU, APOI ROȘU ȘI LA URMĂ GRI de Cornel Teulea. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Gavriil Pinte;

LUMINĂ PENTRU BASARABIA – spectacol-document dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Scenariu de Mariana Onceanu. Adaptarea radiofonică: Ion Costin Manoliu. Regia artistică: Petru Hadârcă; 27 MARTIE 1918 – ÎNTOARCEREA ACASĂ – spectacol-document dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Scenariu de Mariana Onceanu. Adaptarea radiofonică: Magda Duțu. Regia artistică: Petru Hadârcă.

Echipa care a reprezentat Teatrul Național Radiofonic – Radio România la această ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale: Costin Manoliu – scenarist și redactor; Mirela Georgescu – inginer de sunet; Milica Creiniceanu – regizor de studio; Stelică Muscalu – regizor muzical; Magda Duțu – coordonator de proiect.

Arhiva : 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro