Ascultă e-teatru

Arhiva Evenimente

Spectacolul „Pe o vreme ca asta” de Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, nominalizat la secțiunea DRAMA, la New York Festivals World’s Best Radio Programs 2017

Vineri, 19 Mai 2017 , ora 19.03
 
Radio România, prin Teatrul Național Radiofonic, obține o nouă recunoaștere pe plan internațional, prin calificarea in finala din 19 iunie, la New York Festivals World's Best Radio Programs 2017 (Festivalurile Celor mai bune Programe de Radio din Lume, de la New York), cel mai amplu festival de profil, prin numărul de producții participante din întreaga lume, a spectacolului radiofonic Pe o vreme ca asta deMihnea Chelaru și Ion Andrei Puican.

Distribuția spectacolului radiofonic reunește nume importante ale scenei românești, cât și tineri interpreți extrem de talentați: Cristian Iacob, Constantin Florescu, Smaranda Maria Caragea, Ioan Andrei Ionescu, Ana Maria Bălescu, Cosmina Ștefania Olariu, Coca Bloos, Mirela Sânziana Zeța, Andrei Bibire, Bianca Oprea, Monica Clara Popadiuc, Mircea Alexandru Băluță și Costas Mincu.

Pe o vreme ca asta este o piesă de teatru radiofonic puzzle ce urmărește destinul unui suflet înainte să se nască, în timpul vieții și după trecerea în cealaltă lume. Nimic nu este întîmplător, iar coincidențele nu sunt decât noduri ale destinelor ce se întâlnesc. Cine suntem? De ce venim pe această lume? Gânduri ce se repetă în fiecare generație, în fiecare om, în fiecare suflet...

Pe o vreme ca asta este o clipă de viață și o viață într-o clipă.

Scenariul radiofonic este gândit în așa fel încât, prin dinamica, prin vocile actorilor, prin ilustrarea perfectă a interferenței motivelor, prin tehnici de sound design, prin interferențe acustice, să fie un spectacol de actualitate, dinamic și antrenant. Regia artistică contureză cu subtilitate o acțiune interesantă și captivantă, prin combinarea vocilor actorilor cu strigăte, efecte sonore și vibrații auditive. Muzica originală a compozitorului George Marcu vine să completeze, cu o valoare sensibilă și percutantă, dar și cu o expresivă explorare a sunetelor, în spațiu și timp, iar punerea în valoare a sunetelor magice ale compzitorului să se îmbine perfect cu percuția lui Lucian Maxim. Din echipa de realizatori ai spectacolului mai fac parte: Simona Vasiliu - redactor, Florin Bădic - regia de montaj și Janina Dicu Tudor - regizor de studio.

Această nouă nominalizare vine să completeze lista spectacolelor premiate, ce poartă semnătura tandemului Mihnea Chelaru - Ion Andrei Puican:

- spectacolul radiofonic Metamorfoza, scenariul și regia artistică: Ion Andrei Puican, sound design: Mihnea Chelaru- a obținut în anul 2014: locul I la secțiunea Radio Drama a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, ediția a II-a, București; poziția a 4-a în clasamentul celei de a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Prix Maruliæ, desfășurat la Hvar, în Croația; medalia de argint la categoria Best Drama Special, în cadrul New York Festivals International Radio Program Awards.

- spectacolul de teatru scurt Numărătoare inversă - Countdown, scenariul original: Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, regia artistică: Ion Andrei Puican, sound design: Mihnea Chelaru, a fost distins cu: premiul al II-lea, la secțiunea teatru scurt, la Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2014, locul al III-lea la Festivalului Internațional Prix Maruliæ 2014 și locul al II-lea la Festivalului Internațional Winter's Tales - UK 2015.

- spectacolul de teatru scurt Over the rainbow, scenariul original: Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, regia artistică: Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, sound design: Mihnea Chelaru- a obținut locul al III-lea la categoria Best Drama Special, în cadrul New York Festivals International Radio Program Awards 2016.

- spectacolul Pisica verde de Elise Wilk, adaptarea radiofonică și regia artistică Mihnea Chelaru, sound design: Mihnea Chelaru- locul al II-lea la categoria Best Drama Special, în cadrul New York Festivals International Radio Program Awards 2016 șiîn top 4 la Festivalul "Prix Ex Aequo" de la Bratislava, 2016
Arhiva : 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro