Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Ediția a V-a a Proiectului „Radio Fiction Desk” debutează la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Luni, 6 Mai 2019 , ora 12.22
 

Cea de-a cincea ediție a Proiectului „Radio Fiction Desk” debutează miercuri, 8 mai, începând cu ora 12.00, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, unde se va desfășura primul work-shop, avându-l ca invitat special pe cunoscutul și îndrăgitul actor George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie din București.

Primul spectacol care va intra în concurs, va fi dramatizarea radiofonică a piesei de teatru Preșul, de Ion Băieșu. Interpreți vor fi elevii-actori din trupa de teatru a liceului, coordonați de doamna profesoară Ana-Maria Ștefan. Regia artistică a spectacolului aparține tânărului regizor Cătălin Saizescu.

 „Radio Fiction Desk - 2019” este un proiect-concurs realizat de Radio România - prin Teatrul Național Radiofonic - în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu  trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

Proiectul „Radio Fiction Desk” va continua, pe parcursul acestui an, cu încă trei trupe de elevi-actori, respectiv cele de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”, Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" și Liceul Teoretic ”Dante Alighieri”.

Conform metodologiei de desfășurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se vor desfășura work-shop-uri la care vor participa membri ai Redacției Teatru, alături de personalități ale scenei teatrale din România – colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studiourile Societății Române de Radiodifuziune.

Ca și în primele patru ediții, după înregistrare și postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate și notate de către toți ascultătorii teatrului radiofonic.

Proiectul „Radio Fiction Desk – 2019” se va încheia cu Gala de premiere.

Primăria Municipiului București este partener instituțional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.

https://www.facebook.com/RadioFictionDeskArhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro