Ascultă e-teatru

Evenimente

Teatrul Național Radiofonic deplânge, cu profund regret, plecarea marii actrițe STELA POPESCU

Joi, 23 Noiembrie 2017 , ora 17.39
 
Teatrul Național Radiofonic deplânge, cu profund regret, plecarea marii actrițe STELA POPESCU, personalitate marcantă a teatrului românesc, cu o carieră artistică prodigioasă, cu o remarcabilă activitate radiofonică, pe scena sonoră, unde a interpretat zeci de roluri memorabile, pesronaje de prim-plan, din dramaturgia națională și universală.

Doamna Stela Popescu (21 decembrie 1935, Orhei – 23 noiembrie 2017, București) va rămâne una dintre prezențele excepționale la microfonul Teatrului Național Radiofonic, în pleiada de mari actori care au însuflețit, de-a lungul deceniilor, spectacolele sonore și emisiunile de divertisment.

Cu un farmec inegalabil, cu un temperament cuceritor, cu o voce inconfundabilă, actrița Stela Popescu a abordat, la Radio, tipologii artistice de facturi deosebite, care au căpătat viață, emoție, contur, prin talentul său aparte, prin marea disponibilitate a mijloacelor artistice, prin capacitatea de a conferi culoare și autenticitate celor mai diverse stări, situații și întâmplări.

Talentul său nealterat de timp, ba parcă îmbogățit continuu prin elemente ce-i veneau din interior, îi determina bucuria de a trăi, cu aceeași intensitate, emoția artistică, dorința de a juca, de a se dărui publicului, într-un benefic schimb de energii cu partenerii și, în egală măsură, cu spectatorii.

Doamna Stela Popescu era o actriță de un mare profesionalism, care și-a iubit enorm publicul, iar publicul i-a răspuns pe măsură... Cu ascultătorii Teatrului Național Radiofonic, avea o relație absolut specială, de infinită iubire reciprocă și de profund respect. Pentru că doamna Stela Popescu iubea și aprecia cu adevărat Teatrul Național Radiofonic, specificul jocului la microfon, provocarea de a crea un personaj, o poveste, un univers artistic, doar din sunete, pauze, tăceri, gânduri rostite și nerostite... Ținea foarte mult la activitatea domniei-sale în studiourile radiofonice, se bucura pentru rolurile mari care i se încredințau și le aborda cu același farmec și cu aceeași căldură, care au reprezentat marca personalității ei artistice.

La audițiile cu public ale Teatrului Național Radiofonic, participa cu interes, cu bucurie, era un adevărat spectacol s-o privești atunci când se asculta, cu mare atenție, cu un amestec de exigență și satisfacție a reușitei profesionale... Ne comunica impresii despre spectacolul audiat, ne povestea despre lucrul la acel spectacol, amănunte din culisele realizării lui, pe calea nașterii actului artistic.

Spectacolele radiofonice, a căror protagonistă a fost doamna Stela Popescu vor rămâne de-a pururi în Fonoteca de aur a Societății Române de Radiodifuziune, adevărate documente sonore și mărturii ale unui talent extraordinar.

Drum bun în eternitate, doamnă STELA POPESCU, ne veți lipsi enorm!

Dumnezeu s-o odihnească în pace.


Arhiva : 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro