Părintele ARSENIE BOCA - Primii pași pe Cărarea Împărăției
Scenariul radiofonic: Ion-Costin Manoliu. Regia artisticã: Nicolae Mărgineanu. Cu participarea preotului Nicolae Streza. Părintele Arsenie Boca: Mihai Bica.
În distribuție: Alexandru Suciu, Dan Săndulescu, Alexandru Nedelcu, Alin Panc, Ioana Iacob, Magda Duțu. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia tehnică: ing. Luiza Mateescu. Producător: Magda Duțu.
Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul sãu de la Mãnãstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindã zilnic sute de pelerini. Anual, pe 28 noiembrie, peste 10.000 de oameni sunt prezenți la slujba de pomenire a celui care, chiar fãrã a-l fi cunoscut direct, le-a schimbat viața. S-a născut la 29 septembrie 1910, în satul Vața de Sus din Țara Zarandului și a fost botezat cu numele Zian Vălean.
A studiat la Academia Teologicã "Andreianã" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tãmãduirii, dupã Paștile anului 1940, a fost tuns în cãlugãrie la Mãnãstirea Brâncoveanu - Sâmbãta de Sus, primind numele Arsenie. Ca preot, duhovnic și stareț, va începe cu putere și duh apostolesc și chiar prorocesc, mișcarea unică de la Sâmbăta, de redeșteptarea religioasă și morală a credincioșilor.
Scenariul radiofonic după care a fost construit spectacolul pornește de la mărturia preotului Nicolae Streza, ucenic al Părintelui Arsenie din 1942, care în vara anului 1947 a participat alături de alți 100 de tineri studenți la tabăra duhovnicească organizată la Mănăstirea Brâncoveanu. Timp de două săptămâni, în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, Părintele Arsenie le-a expus și comentat capitole din cartea "Cărarea Împărăției", lucrarea sa capitală.