Ascultă e-teatru

In actualitate

Gala de premiere „Radio Fiction Desk - 2018”

Duminică, 13 Ianuarie 2019 , ora 10.35
 

Joi, 17 ianuarie, începând cu ora 15.00, în sala de spectacole a Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română”, se va desfășura Gala de premiere ”Radio Fiction Desk - 2018”, moment final al proiectului  inițiat de Radio România prin Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Primăria Municipiului București a fost, și în acest an, Partener Instituțional.

Poiectul, aflat la cea de-a patra ediție, s-a bucurat de participarea a patru trupe de actori-elevi de la următoarele licee bucureștene: Colegiul Național ” Mihai Eminescu alături de elevii de la Clubul Copiilor Sector 6, Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”și Colegiul Național ”Sfântul Sava”.

Pe parcursul derulării Proiectului, am avut bucuria de a întâlni, deopotrivă, elevi și cadre didactice care iubesc teatrul și care au participat, cu entuziasm, la toate fazele concursului – întâlnirea cu actori profesioniști și echipa de specialiști ai Teatrului Național Radiofonic, work-shop-uri, repetiții, toate acestea finalizate cu o experiență unică - cea a înregistrării radiofonice a unei piese de teatru, interpretate de elevi, în studiourile de teatru radiofonic ale Societății Române de Radiodifuziune. Postarea pieselor înregistrate pe site-ul tnr.srr.ro - pagina radiofictiondesk.srr.ro, și promovarea pe facebook, a făcut posibil ca iubitori de teatru radiofonic, de toate vârstele, să asculte și să acorde note spectacolelor înregistrate de tinerii actori.

Piesele radiofonice participante la concurs au fost: Vreau roua pe picioare”, scrisă de elevii: Alexandru Enceanu, Ana-Maria Dumitru, Sabina-Alexandra Saraolu, în regia artistică a lui Mihnea Chelaru, interpretată de elevii- actori de la Colegiul Național ” Mihai Eminescu împreună cu cei de la Clubul Copiilor Sector 6, ”Jocul de-a vacanța”, o adaptare după Mihail Sebastian, în regia artistică a Dianei Mihailopol, interpretată de elevii-actori de la Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”, ”Rețeta dragostei”, de Sabina Balan , în regia artistică a lui Mihnea Chelaru, interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și O inspecție școlară, o adaptare după D.D.Pătrășcanu, în regia artistică a Dianei Mihailopol, interpretată de elevii-actori de la Colegiului Național ”Sfântul Sava”.

Echipa de realizatori a fost formată din: adaptare radiofonică - Silvia Cusursuz; regia de studio - Renata Rusu; regia tehnică - Mădălin Cristescu și George Lazăr; regia muzicală - Patricia Prundea și Mădălin Cristescu; regia artistică - Mihnea Chelaru și Diana Mihailopol, coordonator proiect - Manuella Popescu.

La aprecierile ascultătorilor, exprimate în note, s-au alăturat și cele ale unui juriu de specialitate, format din membri ai Redacției de Teatru Radiofonic, după cum urmează: Ilinca Stihi - regizor artistic, Domnica Țundrea - realizator, Irina Soare Neumark - redactor, Patricea Prundea - regizor muzical și Stelică Muscalu - regizor muzical. Împreună cu ei au jurizat și actorii care au participat la workshop-urile desfășurate în licee: Adriana Trandafir, Ștefan Velniciuc, Mircea Costantinescu și Marius Rizea, iar din partea Primăriei Municipiului București - Traian Constantin Petrescu - Director Executiv la Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București. Președintele juriului a fost Redactorul Șef al Teatrului Național Radiofonic, regizorul artistic Atila Vizauer.

Se vor acorda următoarele premii: Premiu I, II și III, Mențiune, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină”, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină”, ”Premiul special al juriului”, dar și ”Premiul de popularitate” – conform notelor acordate de către ascultători. Premiile constau în diplome, trofee, medalii, DVD-uri cu piese de teatru radiofonic din fonoteca radio, realizate de Casa Radio, cărți și alte surprize.

Invitați speciali ai Galei ”Radio Fiction Desk -2018” sunt actorii Adriana Trandafir, Ștefan Velniciuc, Mircea Costantinescu și Marius Rizea, iar îndrăgitul cantautor Ovidiu Mihăilescu va aduce o notă de bună-dispoziție inrterpretând propriile sale creații de muzică folk.

Partener: Centrul Național de Artă ”Tinerimea Română”


https://www.facebook.com/RadioFictionDesk


Arhiva : 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro