Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Întâmpinăm sărbătorile de iarnă cu o comedie în premieră absolută la Teatrul Național Radiofonic, Doaga de Doru Moțoc

Joi, 7 Decembrie 2017 , ora 17.12
 

Luni, 11 decembrie, de la ora 16.00, la Teatrul Dramaturgilor Români (Calea Griviței nr. 64 – 66), Teatrul Național Radiofonic vă invită la audiția cu public, a spectacolului Doaga de Doru Moțoc, adaptarea radiofonică și regia artistică Mihai Lungeanu. Intrarea liberă.

În distribuție: Gabriela Popescu, Ioana Calotă, Mircea Constantinescu, Valentin Teodosiu, Daniel Badale, Mihai Dinvale, Dan Aștilean, Ionuț Kivu, Vasile Manta.

Doaga de Doru Moțoc
este o comedie de moravuri în două părți, o oglindă teatrală fidelă a profilurilor morale contemporane, o cavalcadă de situații și caractere comice, construite în buna tradiție a comediilor lui Teodor Mazilu, Ion Băieșu, Dumitru Solomon. Cu un umor agreabil, lipsit de vulgaritate, dar acid și necruțător, personajele lui Doru Moțoc se întrec în a-și demonstra reciproc inadaptarea la vremurile noi. Pretextul doagei pierdute (sau sărite) face trimitere la pierderea echilibrului, a rațiunii, a normalității, a armoniei și firescului relațiilor interumane în societatea românească de după 1989. Situațiile hilare, bine conduse și structurate, prezintă în tușe caricaturale un eșantion al umanității adunate întâmplător într-o stație de autobuz. Locul devine o veritabilă scenă de teatru prin care trec tipologiile lumii de azi cu poveștile caracteristice tranziției românești. Piesa este o comedie binevenită în repertoriul Teatrului Național Radiofonic, care printr-o distribuție bine aleasă și atent echilibrată oferă ascultătorilor plăcerea unei comedii de „modă nouă” cu personaje fără epocă: șeful, femeia ușoară, angajatul slugarnic, întreprinzătorul interlop.

Doru Moțoc este un autor dramatic cu piese montate în țară și străinătate, apreciat pentru piese ca „Zborul – ce fericire” „Undeva o lumină” sau „La Colorado, aproape de stele”. Dramaturgul este creatorul conceptului de „teatru imaginativ”, adică teatru fără didascalii, dar și un consecvent susținător al dramaturgiei contemporane ca organizator a 15 ediții ale Festivalului bienal de dramatrugie „Goana după fluturi” din Tetoiu (jud. Vîlcea). Piesa „Zborul – ce fericire”, montată la Teatrul Național Radiofonic cu titlul Provocare a fost recompensată cu premiul UNITER în 2002, la secțiunea teatru radiofonic în regia artistică semnată de Mihai Lungeanu.

Premiera radiofonică va avea loc marți, 12 decembrie, ora 20.00, la Radio România Cultural.

Regia de montaj, Monica Wilhelm și Robert Vasiliță. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia tehnică: Vasile Manta. Regia muzicală: Patricia Prundea. Redactor: Oana Cristea Grigorescu. Regia artistică: Mihai Lungeanu.
Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro