Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

TEODORA MAREȘ și ADRIAN PĂDURARU după 32 de ani, într-o altă poveste de dragoste - la Teatrul Național Radiofonic

Miercuri, 22 Noiembrie 2017 , ora 17.25
 
Teatrul Național Radiofonic organizează luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 16.00, la clubul Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei din București, audiția cu public a spectacolului prezentat în premieră absolută - SĂ VORBESC CU TINE de Ana-Maria Bamberger. Adaptarea radiofonică: Magda Duțu. Regia artistică: Maria Agnesa Pușcașu. În distribuție: Teodora Mareș și Adrian Păduraru. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor: Costin Manoliu. Coordonator de proiect. Magda Duțu. Spectacolul va fi difuzat joi, 30 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani.

Ana-Maria Bamberger, autoarea cunoscutei piese Portretul Doamnei T. - un omagiu adus regretatei Olga Tudorache, după care a fost realizat, în cadrul aceluiași proiect, cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2006, în regia lui Attila Vizauer – vine acum cu cel mai nou text al său – Să vorbesc cu tine - o comedie romantică - și în același timp, radiografia psihologică a unei povești de dragoste universale, în care fiecare se poate recunoaște.

Să vorbesc cu tine - ncearcă să spună, cu simplitate și naturalețe, una dintre poveștile universale - "boy loves girl" - și să fie, în același timp, radiografia psihologică a unei povești de dragoste imperfecte, urmărind evoluția personajelor în dinamica relației lor, cu nesiguranța și teama excesivă de a pierde, dar și cu tot ceea ce are tandru, luminos și optimist – precizează Ana-Maria Bamberger.

Pentru a ajunge să-și desăvârșească relația, cele două personaje – Nina și Patrick – interpretate de Teodora Mareș și Adrian Păduraru, doi actori care ne-au fascinat cândva într-o delicată poveste de dragoste – parcurg un drum greu, în timp, marcat de ”scenariul interior” al lui Patrick. Personalitatea lui, insuficienta încredere în sine, îl împiedică să creadă în posibilitatea acestei relații, pe care și-o dorește atât de mult. Pentru a se proteja, preferă să se retragă - chiar dacă, în acest fel, provoacă suferință amândurora. E foarte greu de schimbat acest "scenariu interior" - imaginea pe care o avem despre noi înșine în raport cu alții, plămădită din crezurile noastre interioare, ca rezultat a tot ceea ce ni se întâmplă încă din copilărie. E foarte greu – dar poate deveni absolut necesar, pentru a putea avea acces la fericire.

Este și mesajul transmis de cei doi actori – Teodora Mareș și Adrian Păduraru – prin interpretarea lor sensibilă și implicarea deosebită în acest proiect. Spectacolul radiofonic Să vorbesc cu tine – realizat după piesa Anei-Maria Bamberger, este concepția tinerei regizoare Maria Agnesa Pușcașu și a echipei de creație: Patricia Prundea, Mirela Georgescu, Milica Creiniceanu, Costin Manoliu, Magda Duțu.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro