Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Audiție cu public la Teatrul Metropolis cu Exploziv de Elise Wilk, câștigătoarea Premiului Asia-Pacific Broadcasting Union 2017 (ABU 2017)

Marți, 31 Octombrie 2017 , ora 19.16
 

Radio Romania vă invită luni, 6 noiembrie, de la ora 11.00, la Teatrul Metropolis, la audiția cu public a producției Teatrului Național Radiofonic, Exploziv de Elise Wilk, în regia lui Mihnea Chelaru, câștigătoarea Premiului Asia-Pacific Broadcasting Union 2017 (ABU 2017), la categoria Dramă.

În perioada 25-27 septembrie la Kuala Lumpur (Malaezia) a avut loc jurizarea finală a premiilor ABU. Comunicarea câștigătorilor va avea loc în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la Chengdu (China) în data de 3 noiembrie 2017, în cadrul celei de-a 54-a ediții a Adunării Generale ABU (ABU GA, 30 oct.- 4 nov.2017).

Departamentul Programe al rețelei ABU a anunțat la începutul lunii septembrie finaliștii pe categorii pentru premiile ABU 2017. Din cele peste 260 de producții înscrise în cele două secțiuni, radio și televiziune, au ajuns în finala secțiunii radio 28 de producții în șapte categorii distincte. Categoria Drama aliniază patru producții finaliste, după cum urmează: Radio România (ROR) cu Exploziv, Japan Broadcasting Company (NHK) cu The Piano That Awaits You, The Voice of Vietnam (VOV) cu Through the Field și Islamic Republic of Iran (IRIB) cu The Last Photo.

Rețeaua ABU este formată din 272 de membri, difuzori de media din 69 de țări ce depășesc regiunea Asia-Pacific, din Turcia până în Samoa și din Rusia în Noua Zeelandă. Asociație profesională înființată în 1964, ABU a aniversat 50 de ani de existență în 2014, jumătate de secol în care a susținut dezvoltarea acitvității media, a reprezentat interesele comune și a stimulat cooperarea difuzorilor de radio și televiziune, a promovat producțiile acestora.

Producția de teatru radiofonic Exploziv de Elise Wilk este destinată publicului tânăr, iar regizorul Mihnea Chelaru revine la dramaturgia Elisei Wilk și explorează dimensiunea sonoră a acestei reinterpretări în cheie contemporană a mitului Bacantelor. După Pisica verde, precedenta producție a regizorului multipremiată în festivaluri de gen, Exploziv de Elise Wilk reia problematica vârstei formării și a trecerii pragului maturizării, la fel caa în celelalte trei piese din trilogia adolescenței (Pisica verde, Avioane de hârtie și Crocodil). Elise Wilk plasează personajele piesei într-un liceu din zilele noastre, iar relațiile mamă-fiu, profesori-elevi descriu dificultățile de adaptare și autocunoaștere specifice adolescenței. Spectacolul nostru de teatru radiofonic explorează polifonic multiplele paliere ale relațiilor dintre personaje, sugerează sonor confruntarea cu conștiința morții în excepționala interpretare a întregii distribuții.

În distribuție: Daniela Ioniță, Adriana Trandafir, Vlad Bîrzanu, Alexandru Voicu, Răzvan Ursuleanu, Ana-Maria Bălescu, Adrian Dima, Silvana Ionescu, Marcela Nistor, Alin Potop, Alexandra Răduță și copilul Vlad Stanciu.

Regia de studio: Janina Dicu. Sound design: Mihnea Chelaru. Înregistrări de teren: Bogdna Dumitrescu. Manager de locație: Simona Vasiliu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro