Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

„Radio Fiction Desk - 2017” la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Vineri, 28 Aprilie 2017
 

Joi, 4 mai, începând cu ora 12,00, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Capitală, va avea loc cel de-al doilea work-shop din cadrul celei de-a treia ediție a Proiectului „Radio Fiction Desk”. La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonați de doamna profesoară Ana-Maria Ștefan, echipa de realizatori Radio România și invitatul special, cunoscutul actor Mihai Mălaimare. Piesa de teatru pe care tinerii actori și-au propus să o pregătească și să o înregistreze radiofonic este Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian.


Radio Fiction Desk - 2017” este un proiect-concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, aflat acum la cea de-a treia ediție și care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureștene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.


În cadrul acestei a treia ediții, care se derulează pe parcursul anului calendaristic 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene și anume: Colegiul Național ”Ion Neculce”, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”,Școala Centrală” și Colegiul Național ”Cantemir Vodă”.


Conform metodologiei de desfășurare a Proiectului, în toate aceste licee aflate în concurs, se desfășoară work-shop-uri la care elevii-actori sunt îndrumați de către profesioniști ai Redacției Teatru, alături de personalități ale scenei teatrale din România – colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru, în studioul „Mihai Zirra” al Societății Naționale de Radiodifuziune, după care spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.


Ca și în primele două ediții, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate și notate de către toți ascultătorii iubitori ai teatrului radiofonic. Ca și în anii anteriori, în luna decembrie a acestui an, „Radio Fiction Desk – 2017” se va încheia cu o Gala de premiere.


Începând cu acestă ediție, Primăria Capitalei este Partener Instituțional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.


https://www.facebook.com/RadioFictionDesk


Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro