Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Dana Dogaru - vedeta spectacolelor de teatru radiofonic, la Radio România Actualități, în perioada 13-16 martie

Vineri, 10 Martie 2017
 

Dana Dogaru a debutat spectaculos, în teatru și film, în 1977, la numai un an după terminarea facultății. Primul rol în cinematografie va fi legat de pelicula muzicală, de mare succes, ,, Eu , tu și Ovidiu’’, căreia îi vor urma numeroase altele iar debutul în teatru va însemna rolul Evei din Ulciorul sfărâmat de Heinrich von Kleist, la Teatrul Nottara, scenă căreia îi va rămâne credincioasă întreaga carieră și care o va răsplăti dăruindu-i succese răsunătoare. Aici Dana Dogaru a fost Stanca din ceala de Marin Sorescu, Juliette din Mâța în sac de Georges Feydeau dar și Silvia din spectacolul Acești îngeri triști de Dumitru Radu Popescu ori Paulina din Fecioara și moartea de Ariel Dorfman... Acestor roluri li s-au adaugat alte, numeroase partituri, pe scenă, la teatrul de televiziune dar și la Radio, creații tulburătoare care au scris pagini importante în istoria teatrului românesc și care au fost recompensate cu distincții importante, dacă ar fi să amintim doar Premiul Uniter în anul 2008 pentru dublul rol din spectacolul ,, În rolul victimei’’ de Vladimir Presniakov, regia artistică a lui Felix Alexa, spectacol al Teatrului Metropolis din București.

În cei peste 40 de ani de carieră, care s-au adunat, până acum, Dana Dogaru a interpretat importante partituri și la teatrul radiofonic, sub bagheta celor mai prestigiosi regizori. Rafinamentul jocului său , personalitatea artistică tulburătoare-un amestec st raniu de vulnerabilitate și forță lăuntrică , sensibilitatea interpretării , puse în valoare de timbrul unic, inconfundabil, au făcut din domnia sa o colaboratoare prețioasă a teatrului la microfon, care păstrează în Fonoteca de Aur zeci de spectacole de colecție, a căror vedetă este Dana Dogaru.

Începând de luni, 13 martie și până joi, 16 martie, de la ora 23.05, La Radio România Actualități, vă invităm să ascultați patru spectacole emblematice din creația radiofonică semnată Dana Dogaru: Marguerite de Armand Salacrou, montare în care îi vor da replica Mircea Albulescu, Dan Condurache și Daniel Tomescu, regia artistică Cristian Munteanu, Logodnicul de Hortensia Papadat Bengescu , Nu ascultati, doamnelor! de Sacha Guitry și Insula de Mihail Sebastian- spectacole semnate de regizorul Dan Puican.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro