Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Un trubadur printre amintiri - AUREL STORIN

Miercuri, 2 Noiembrie 2016 , ora 10.38
 
Duminică, 13 noiembrie 2016, de la ora 17.00, la Radio Romania Cultural, Teatrul Național Radiofonic vă invită să ascultați, din ciclul Mari Actori de Comedie, spectacolul radiofonic - Un trubadur printre amintiri – AUREL STORIN, o emisiune dedicată autorului, textierului, umoristului Aurel Storin.

Este o premieră absolută care dezvăluie publicului ascultător câteva din trăsăturile artistice ale personalității scriitorului și omului de teatru, Aurel Storin. Pornind de la replici celebre din opera marelui dramaturg I.L.Caragiale, Aurel Storin a scris cu ironie, umor și iubire mai multe versuri, strânse în volumul Rondele de Amor, folosind specia genului liric cu forma fixă a rondelurilor. Regizorul artistic Attila Vizauer a încredințat interpretarea acestor Rondele de Amor, actorilor – Horațiu Mălăele și George Mihăiță - într-un duet remarcabil. Cele mai frumoase cântece scrise de câțiva dintre compozitorii noștri de muzică ușoară – Temistocle Popa, Radu Șerban, Vasile Veselovski, Marcel Dragomir, George Marcu, Horia Moculescu, Vasile Vasilache jr. – și interpretate de mari nume ale muzicii noastre cât și de renumiți actori – Aurelian Andreescu, Mihaela Mihai, Margareta Pâslaru, Nicu Constantin, Mirabela Dauer, Adrian Pintea, Mălina Olinescu, Gheorghe Dinică, Gică Petrescu, Marina Voica, Angela Similea, Elena Cârstea, Nicolae Dinică, Cristina Stamate, Dan Spătaru, Luigi Ionescu – vor marca prin prezența lor în emisiune sensiblitatea inconfundabilă și talentul autorului versurilor – Aurel Storin.

Aurel Storin s-a născut la București la 12 ianuarie 1937. Între anii 1955 și 1959 a urmat cursurile Facultății de Filologie a Universității din București.

Scriitor și poet Aurel Storin a fost o viață întreagă, din aprilie 1960 și până în anul 2007 Secretarul literar al Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Pe la el au trecut toate textele artistice, care au făcut, timp de decenii, succesul Teatrului de Revistă.

Din creațiile sale literare putem aminti o scurtă, dar profundă istorie a Teatrului Românesc de Revistă, făcând cunoscut publicului larg destinul acestui gen al comediei și umorului românesc, precum și sentimentalele portrete ale unor mari actori, regizori, compozitori, scriitori , interpreți ai culturii românești interbelice și ai perioadei contemporane, intitulate ,,Trecute vieți de mari artiști români, o memorie de suflet’’. Ultimul său succes scriitoricesc a fost cartea dedicată prietenilor săi de-o viață ,, Stela Popescu și Alexandru Arșinel- o Pereche fără pereche’’...

Aurel Storin a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, al UNITER și Redactor șef al Revistei Realitatea evreiască. I s-a conferit Premiul „Constantin Tanase”(1998-Israel, Tel Aviv), Diploma de excelențã – pentru contribuția adusã la afirmarea Teatrului Fantasio – Constanța(1996) și diploma „Omul anului 2009″ al Centrului Cultural Israeliano-Român pentru cartea de versuri „Morminte cãlãtoare”.

Versurile, proza, piesele de teatru, eseurile, au fost publicate și în alte reviste și ziare de prestigiu precum – Viața românească, România literară, Luceafărul, Adevărul.

În anul 2007 a fost distins cu Premiul Uniter pentru întreaga sa activitate.

Realizatorii- Silvia Cusursuz, Manuella Popescu și Mircea Zăvoianu, dedică această emisiune omului și profesionistului Aurel Storin, la un an de la plecarea sa la stele, cavaler emblematic al Teatrului Românesc de Revistă, pe care l-a slujit, cu pricepere și devotament, o viață întreagă.

Regia de studio Renata Rusu, Regia tehnico-muzicală Radu Verdeș.

Luni, 7 noiembrie, de la ora 11.00, la Clubul Ramada Majestic, de pe Calea Victoriei, din București, va avea loc audiția cu public, în avanpremieră, a spectacolului - Un trubadur printre amintiri - Aurel Storin.

Evenimentul, organizat de Teatrul Național Radiofonic, se va desfășura în prezența actorilor și a echipei de realizatori. Intrarea este liberă.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro