Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Federico Fellini și Teatrul Radiofonic

Joi, 2 Iunie 2016
 

Teatrul Național Radiofonic lansează în premieră pe țară un eveniment unic în peisajul cultural românesc. Federico Fellini și Teatrul Radiofonic provoacă la redescoperirea personalității de anvergură mondială a cineastului italian. Deloc cunoscută în România, calitatea de scenarist pentru radio a lui Fellini va fi revelată iubitorilor de film și sunet cu prilejul a două evenimente de anvergură în cadrul Grand Prix Nova.

Duminică, 5 iunie, de la ora 18.00, în sala de concerte Mihail Jora a Radiodifuziunii române va avea loc spectacolul lectura Surpriza/În afara programului, după un text semnat de Federico Fellini și Nicola Manzari.

O demonstrație vie și amuzantă a modului în care se înregistrează un spectacol de teatru radiofonic, dar și un alt mod de apropiere față de universul fellinian, toate acestea, în viziunea lui Mihai Lungeanu care semnează regia și scenariul. I se alătură, în distribuție, artiști consacrați ai teatrului contemporan, precum Virgil Ogășanu, Ioana Calotă, Dan Condurache, Valentin Teodosiu, Petre Lupu , Gavril Pătru și studenți ai Universității de Artă Teatrală și Cinematografică ,, Ion Luca Caragiale” din București.

Intrarea este liberă.


Tot duminică, 5 iunie ora 17.30, în același foaier al sălii de concerte Mihail Jora, festivalul Grand Prix Nova devine rampa de lansare pentru producții radiofonice de inspirație felliniană.

Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră națională, cinci spectacole sonore bazate pe scenarii radiofonice semnate de marele cineast Federico Fellini. Acestea vor putea fi ascultate la Radio România Actualități în datele de 6, 7 și 8 iunie de la ora 23.05.


Proiectul Federico Fellini și Teatrul Național Radiofonic este încununarea unei ample colaborări cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București prin implicarea Secțiilor Actorie și Scenografie. Astfel, piesele sonore pe scenarii de Fellini cuprind un număr record de debuturi actoricești selectate în urma unui casting amplu realizat cu studenții UNATC. De asemenea, imaginea proiectului este gândită și realizată de studenții la secția Scenografie Master 1 care vor organiza o expoziție pe temele propuse de scenariile felliniene, sub îndrumarea domnului Mihai Dorobanțu, profesor asociat și lect. univ. dr. Imelda Manu.


Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro