Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Mihai Malaimare - de luni, 2 mai și până joi, 5 mai, in patru spectacole de referință

Sâmbătă, 30 Aprilie 2016 , ora 0.31
 

Teatrul rămâne singura artă vie, capabilă să răspundă mereu aceluiași deziderat - emoția, mărturisea într-un interviu, actorul Mihai Mălaimare. Născut la Botoșani, la 27 august 1950, Mihai Mălaimare a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ,, Ion Luca Caragiale '' din București- secția actorie, în anul 1973, ca șef de promoție, și secția regie- 11 ani mai târziu. Actor de teatru, film, televiziune și Radio, regizor, doctor în istoria teatrului, elev al celebrului Jean Lecoq, profesor universitar de arta actorului-la București, pantomimă - la prestigiosul Teatru Pygmalion din Viena și de artă și cultură românească- la Gallaudet University din Washington, fondator și director al Teatrului Masca, singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România, autor de cărți, inițiator al unor proiecte de anvergură precum Festivalul Internațional de statui vivante, Festivalul Măști europene la ... Masca ori Orașul de sub oraș - acestea sunt fațetele unei personalități artistice unice în spațiul cultural contemporan, răsplătite cu numeroase premii. Din bogatul său palmares vom aminti doar Ordinul Cultural în grad de Cavaler, la categoria ''Arta spectacolului'', acordat teatrului Masca , fiind confirmată astfel valoarea trupei condusă de Mihai Mălaimare, precum și valoarea tipului de discurs teatral propus în spațiul teatrului românesc, Diploma de Excelență și Trofeul România 2000, titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Academiei de Teatru și Arte plastice din Chișinău, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofițer, Categoria D - "Arta spectacolului" -conferit de președintele Klaus Iohannis ,Teatrului Masca din București, la 1 iulie 2015, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființare, "în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea și talentul puse în slujba artei dramatice, impunându-se atât în țară, cât și în străinătate drept un veritabil ambasador al culturii românești"

Mihai Mălaimare și-a construit și o impresionantă carieră radiofonică, care numără, până acum, peste patru decenii. Iată cum descrie domnia sa, pe blogul personal, prima întâlnire cu universul teatrului la microfon: ,,Într-o zi primesc un telefon de la Radio, mă invita Dan Puican la o înregistrare. Era Mușcata din fereastră, de Victor Ion Popa, debutul meu radiofonic și s-a născut acolo și atunci o imensă iubire, căci Radioul este o școală de viață și de meserie fantastică. M-am întâlnit la microfon cu marii actori ai acestei țări, am învățat, m-am jucat, am izbutit și eu, la rându-mi, cateva creații de exceptie..''

Din creația radiofonică a actorului Mihai Mălaimare, vă invităm să ascultați, începând de luni, 2 mai și până joi, 5 mai, patru spectacole de referință: Fata din Andros de Terențiu, regia artistică Grigore Gonța, Dialog imaginar cu Anton Pann de Pușa Roth și Romanticul domn Hercule de Fred Firea, spectacole semnate de Vasile Manta, Romeo si julieta ... bis de George Ranetti și Reforma de Ion Luca Caragiale, inregistrări realizate sub bagheta regizorilor Constantin Dinischiotu și Dan Puican.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro