Ascultă e-teatru

Arhiva TNR în presă

La aniversare, Teatrul Național Radiofonic își omagiază valorile: Stela Popescu - 80 de ani

Vineri, 18 Decembrie 2015 , ora 9.50
 
RADOR (17 decembrie 2015) - Luni, 21 decembrie, la ora 11:00, la clubul de la Hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din București, Teatrul Național Radiofonic o sărbătorește pe marea actriță Stela Popescu, la împlinirea vârstei de 80 de ani, prin lansarea premierei radiofonice a spectacolului "Națiune, fii deșteaptă!", scenariu de Niculae Urs, după farsa "Conu Leonida față cu reacțiunea", de Ion Luca Caragiale. În distribuție: Stela Popescu, Niculae Urs și Adriana Trandafir. Spectacol realizat cu sprijinul farmaciilor Catena.

"Stela Popescu și-a câștigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriță de succes. Impresarii o caută, afișele o "pun la zid", secretarele îi deschid ușile, cu zâmbetul pe față, iar publicul o aplaudă, uneori frenetic. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea și-a construit cariera prin efortul de a face față talentului său…", nota regretatul om de teatru Aurel Storin. Un argument în plus pentru a susține această afirmație este și premiera radiofonică, inspirată din capodopera lui Ion Luca Caragiale, semnată de maestrul Dan Puican. Montarea îi oferă marii actrițe o partitură de anvergură, pe măsura talentului său excepțional, iar pentru publicul ascultător este un prilej de a se bucura de reîntâlnirea cu unul dintre idolii săi. În viziunea lui Dan Puican, cuplul Conu Leonida-Coana Efimița, interpretat de Niculae Urs și Stela Popescu și potențat de intervenția energică și plină de haz a Adrianei Trandafir în rolul slujnicei Safta, capătă valențe de universalitate, demonstrând, o dată în plus, actualitatea operei caragialiene. Spectacolul se adaugă zecilor și sutelor de roluri interpretate de Stela Popescu, la teatrul radiofonic ori în emisiunile de divertisment, creații artistice care alcătuiesc o carieră radiofonică impresionantă, spectacole de referință, care stau mărturie talentului său incontestabil, nealterat de timp, bucuriei de a trăi, cu aceeași intensitate, emoția artistică, dorinței de a se dărui publicului.

Așadar, vă invităm alături de noi, la evenimentul de lansare a spectacolului radiofonic "Națiune, fii deșteaptă!", scenariu de Niculae Urs după farsa "Conu Leonida față cu reacțiunea", de Ion Luca Caragiale. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Redactor: Irina Soare. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Dan Puican.


Arhiva : 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro