Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Evenimentele anterioare

O nouă premieră la „Radio Fiction Desk - 2016”

Miercuri, 4 Mai 2016 , ora 11.58
 

Începând de joi, 5 mai, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, poate fi ascultată o nouă premieră radiofonică, din proiectul "Radio Fiction Desk - 2016": "O srisoare pierdută" - adaptare după I.L.Caragiale - în interpretarea elevilor-actori de la Colegiul Național "Mihai Viteazul", sub îndrumarea doamnei profesoară Cristina Nechifor.

Din distribuție fac parte elevii: Florea Mihai Alexandru, Ghidici Eduard Valentin, Ghorashi -Alhosseini Maria Denisa, Iurea Rareș Cristian, Lascu Matei, Stan Pavel Claudiu, Puțura Mihne,Tahu George, Velicu Mihai Corneliu și Vonica Mihnea.

Această nouă înregistrare radiofonică se alătură primei piese- "Chirița în provincie", o adaptare dupăVasile Alecsandri, din actuala ediție, interpretată de elevii de la Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu", care poate fi ascultată și votată pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

"Radio Fiction Desk 2016" este un proiect concurs, realizat de Radio România - Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Cea de a doua ediție a Proiectului se derulează pe parcursul anului 2016 și la ea participă, în concurs, trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene: Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu",Colegiul Național "Mihai Viteazul", Colegiul Național "Spiru Haret" și Liceul Teoretic "Dante Alghieri".

În toate aceste unități de învățământ, anterior înregistrărilor radiofonice, s-au desfășurat, sau - după caz - se vor desfășura work-shop-uri, la care elevii actori sunt îndrumați și pregătiți de către o echipă a Redacției Teatru, alături de care participă și mari personalități ale scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic.

Ca și în prima ediție, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru în studioul "Mihai Zirra", al Societății Române de Radiodifuziune, apoi spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.

Piesele de teatru radiofonic pot fi ascultate și votate de către elevi, profesori, dar și de alți iubitori ai teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Proiectul "Radio Fiction Desk ", se va încheia cu o Gală de premiere.


https://www.facebook.com/RadioFictionDesk


Vă dorim audiție plăcută!

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro