Ascultă e-teatru

Evenimente

Exploziv de Elise Wilk finalista Premiilor Asia-Pacific Broadcasting Union 2017 (ABU 2017)

Marți, 12 Septembrie 2017 , ora 17.01
 
Producția de teatru radiofonic a Radio Romania Exploziv de Elise Wilk în regia lui Mihnea Chelaru se afla pe lista celor patru producții finaliste la categoria Drama ale Premiilor Asia-Pacific Broadcasting Union 2017 (ABU 2017). În perioada 25-27 septembrie la Kuala Lumpur (Malaezia) va avea loc jurizarea finala a premiilor ABU.

Departamentul Programe al rețelei ABU a anunțat la începutul lunii septembrie finaliștii pe categorii pentru premiile ABU 2017. Din cele peste 260 de producții înscrise în cele doua secțiuni, radio și televiziune, au ajuns în finala secțiunii radio 28 de producții în șapte categorii distincte. Categoria Drama aliniaza patru producții finaliste, dupa cum urmeaza: Radio România (ROR) cu Exploziv, Japan Broadcasting Company (NHK) cu The Piano That Awaits You, The Voice of Vietnam (VOV) cu Through the Field și Islamic Republic of Iran (IRIB) cu The Last Photo.

Comunicarea câștigatorilor va avea loc în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la Chengdu (China) în data de 3 noiembrie 2017, în cadrul celei de-a 54-a ediții a Adunarii Generale ABU (ABU GA, 30 oct.- 4 nov.2017).


Reteaua ABU este formata din 272 de membri, difuzori de media din 69 de tari ce depasesc regiunea Asia-Pacific, din Turcia pâna în Samoa și din Rusia în Noua Zeelanda. Asociatie profesionala înființata în 1964, ABU a aniversat 50 de ani de existenta în 2014, jumatate de secol în care a susținut dezvoltarea acitvității media, a reprezentat interesele comune și a stimulat cooperarea difuzorilor de radio și televiziune, a promovat producțiile acestora.

Producția de teatru radiofonic Exploziv de Elise Wilk este destinata publicului tânar, iar regizorul Mihnea Chelaru revine la dramaturgia Elisei Wilk și exploreaza dimensiunea sonora a acestei reinterpretari în cheie contemporanaa mitului Bacantelor. Dupa Pisica verde, precedenta producție a regizorului multipremiata în festivaluri de gen, Exploziv de Elise Wilk reia problematica vârstei formarii și a trecerii pragului maturizarii, la fel ca în celelalte trei piese din trilogia adolescenței (Pisica verde, Avioane de hârtie și Crocodil). Elise Wilk plaseaza personajele piesei într-un liceu din zilele noastre, iar relațiile mama-fiu, profesori-elevi descriu dificultatile de adaptare și autocunoastere specifice adolescentei.Spectacolul nostru de teatru radiofonic exploreaza polifonic multiplele paliere ale relatiilor dintre personaje, sugereaza sonor confruntarea cu constiinta mortii în excepționala interpretare a întregii distribuții.

În distribuție: Daniela Ionița, Adriana Trandafir, Vlad Bîrzanu, Alexandru Voicu, Razvan Ursuleanu, Ana-Maria Balescu, Adrian Dima, Silvana Ionescu, Marcela Nistor, Alin Potop, Alexandra Raduța și copilul Vlad Stanciu.

Regia de studio: Janina Dicu. Sound design: Mihnea Chelaru. Înregistrari de teren: Bogdna Dumitrescu. Manager de locatie: Simona Vasiliu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Arhiva : 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro