Ascultă e-teatru

Arhiva Evenimente

Spectacolul ''Argentina'' distins cu Marele Premiu la Festivalul Ondas de la Barcelona

Miercuri, 9 Noiembrie 2011
 
Spectacolul Argentina, scenariu radiofonic și regie artistică Ilinca Stihi, sound design, Mihnea Chelaru, regia muzicală, Mădălin Cristescu, a primit o nouă recunoaștere internațională. La cea de a 58-a ediție a Premios Ondas (05 – 08.10.2011), producția Redacției Teatru a Societatii Romane de Radiodifuziune, a fost aleasă din 240 de premiere din toată lumea să primească Marele Premiu. Juriul internațional de profesioniști va acorda distincțiile în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în 30 noiembrie la Barcelona. Spectacolul Argentina a mai fost distins anul acesta cu Prix Marulic la Festivalul Internațional de la Hvar, Croația și evidențiată în Top 3 la Prix Italia.

MOTIVATIA JURIULUI

PREMIOS ONDAS INTERNACIONALES
RADIO ARGENTINA Rumanian Radio Broadcasting Corporation Rumanía

El jurado ha decidido premiar el radio-drama “Argentina” de Rumanian Radio Broadcasting Corporation porque a través de un brillante guión y un aprovechamiento artístico de los recursos sonoros, consigue captar e involucrar al oyente en una historia inventada. “Argentina” es un ejemplo de la evolución que el género radio-drama puede alcanzar para conseguir que el medio radiofónico ensanche sus fronteras y sea capaz de captar el interés de las jóvenes generaciones. Es, así mismo, una pieza muy adecuada para las nuevas formas de escucha radiofónica como la radio a la carta.


PREMIOS ONDAS 2011
Radio Romania

Juriul a decis sa premieze productia de teatru radiofonic realizata de Radio Romania deoarece prin intermediul unui scenariu de exceptie si datorita unei abordari artistice a resurselor de sunet, a reusit sa capteze si sa implice publicul intr-o poveste imaginata. ,,Argentina,, e un exemplu de evolutie a genului teatral radiofonic, prin care radioul a reusit sa-si extinda frontierele si sa fie capabil de a capta interesul generatiilor tinere. Este, in acelasi timp, o piesa foarte adecvata la noile forme de ascultare a radioului, cum ar fi Radio la cerere / a la carte.

Traducerea: S. Sarbescu RRI Spaniola
Arhiva : 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro