Ascultă e-teatru

Arhiva Evenimente

Spectacolul Felii de Lia Bugnar, productie a Teatrului Național Radiofonic nominalizat la Prix Europa 2011

Joi, 1 Septembrie 2011 , ora 12.06
 

Spectacolul Felii de Lia Bugnar, productie a Teatrului Național Radiofonic nominalizat la Prix Europa 2011

Spectacolul 'Felii' de Lia Bugnar, regia artistică Gavril Pinte, producție a Teatrului Național Radiofonic din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, a fost nominalizat la secțiunea tradițională de teatru radiofonic - 'Radio-Drama' - Prix Europa 2011, care se va desfășura la Berlin, în perioada 22 - 29 octombrie.


Felii de Lia Bugnar - cu Ofelia Popii în toate rolurile - este un spectacol în regia lui Gavriil Pinte, realizat și prezentat în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani – program complex de promovare și aprofundare a dramaturgiei naționale contemporane, coordonat de Magda Duțu.

Varianta radiofonică propusă de Gavriil Pinte, are la bază textul Liei Bugnar și a fost difuzată în premieră, în luna ianuarie a acestui an, la Radio România Cultural.


Lia Bugnar – actriță, dramaturg, autoare a unor piese jucate în ultimii ani, în țară și în străinătate

(Aici nu se simte, Femeia din manuscris, Felii, Firmituri, Camera cu portrete, Oase pentru Otto, Omul de zăpadă, Stă să plouă, ș.a.) – este și regizoarea unora dintre piesele sale. Este și cazul spectacolului „Felii”, a cărui premieră absolută a avut loc la Sibiu, în septembrie 2010, cu Ofelia Popii în toate rolurile. Textul a fost prezentat prima oară publicului, sub forma unui spectacol –lectură, în cadrul ediției de anul trecut a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. La scurtă vreme, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, prezenta în premieră, această producție, cu Ofelia Popii interpretând șapte personaje diferite – șapte femei al căror destin își schimbă traiectoria odată cu moartea unui bărbat. Un spectacol de tip one woman show, în care Ofelia Popii – câștigătoarea premiului UNITER 2007 pentru cea mai bună actriță în rolul principal, pentru creația Mefisto din mega-producția „Faust” - poate fi urmărită în șapte ipostaze diferite; șapte tipologii feminine conturate de fâșii de viață. Felii sau porțiuni din viața, sentimentele și trăirile a șapte femei, într-un spectacol emoționant scris și regizat de Lia Bugnar.


Felii e o înlănțuire de povești, o intersectare de destine care gravitează în jurul unui bărbat, cu a cărui moarte începe piesa. Felii, adică mai puțin decât bucăți și mai mult decât firimituri” – își descrie Lia Bugnar piesa.


Spectacolul radiofonic gândit de Gavriil Pinte, propune o altă cheie în care se poate citi și recepta textul Liei Bugnar; un univers sonor astfel construit încât să pună în evidență calitățile interpretative deosebite ale Ofeliei Popii, pe de o parte și să stimuleze, pe de altă parte, imaginația fiecărui ascultător, în încercarea sa de a detecta tipologiile feminine prezentate.


Echipa de realizatori:

Gavriil Pinte – adaptarea radiofonică și regia artistică

Mirela Georgescu – ing. regizor tehnic

Patricia Prundea – regizor muzical

Milica Creiniceanu – regior de studio

Magda Duțu – redactor și coordonator de proiect

Arhiva : 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro