Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Audiție și premieră absolută în cadrul festivalului Grand Prix Nova a versiunii în limba română a co-producției Radio România-Radio France, Imperiul bicefal/ L'Empire bicephale de Ilinca Stihi și Amandine Casadamont

Marți, 4 Iunie 2019 , ora 16.43
 

Joi, 6 iunie, ora 20.00, la Grădina Eden (Calea Victoriei nr. 107), în cadrul programului workshop-urilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, vă invităm la audiția versiunii în limba română a satirei politice Imperiul bicefal de Ilinca Stihi și Amandine Casadamont.

Premiera radiofonică va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 0.00 la Radio România Cultural.

L'Empire bicephale/ Imperiul cu două capete împreună cu documentarul Chasseurs, fac parte din programul oficial al Sezonului cultural România-Franța 2019 și sunt realizate în cadrul parteneriatului Radio România - Radio France. A doua co-producție, L'Empire bicephale/ Imperiul cu două capete urmărește să comenteze în cheie comică, sub forma unei satire ficționale, felul în care două societăți care împărtășesc în același timp diferențe și asemănări, construiesc imaginea unui viitor distopic prin deturnarea valorilor democrației. După premiera din 31 martie și postarea versiunii franceze a producției în regim podcast pe site-ul France Culture, premiera absolută de acum a versiunii române a Imperiului bicefal finalizează co-produția franco-română.

imperiul bicefal, tnr

L'Empire bicephale/ Imperiul cu două capete imaginează un fantezist imperiu bicefal, condus de un cuplu franco-român de președinți. După declinul puterii industriale, creșterea nivelului mării și distrugerea echilibrului ecologic, din cenușa Europei se naște un imperiu autoritar, condus discreționar de cei doi președinți. Animalul totemic Cocoșoaie/Moucoq și Astrologul au devenit garanții cunoașterii și ghizii președinților în luarea deciziilor politice. Imperiul bicefal evocă o lume în care democrația în forma sa clasică a fost pervertită de foamea de putere. Fantezia noastră sonoră descrie un tablou nuanțat al lumii amenințate de propriile elite, pentru care efortul construcției viitorului e sacrificat în numele obținerii plăcerii imediate. Acesta e contextul în care într-o bună dimineață, cei doi președinți se trezesc unul lângă altul într-o realitate ce doar pare familiară, dar care se transformă puțin câte puțin într-un decor neliniștitor. În plină campanie electorală, dispariția inexplicabilă a celor doi președinți impune găsirea unei soluții pentru continuarea campaniei cu orice preț. Comedia se naște nu doar din savoarea scenariului scris la patru mâini de Iinca Stihi și Amandine Casadamont, ci și din valoroasa distribuție franco-română care a excelat în interpretarea bilingvă a textului.


Imperiul cu două capete de Amandine Casadamont și Ilinca Stihi


În distribuție :

Președinta: Johanna Nizard

Președintele: Gigi Căciuleanu

Cédric: Damien Houssier

Cocoșoaie și al doilea dominator: Thierry Pietra

Astrologul: Nedjma Bouakra

Revoltatul: Liviu Bora

Secretarul român: Ilinca Stihi

Primul dominator: Corneliu Dragomirescu

Copiii: Emma Urcan și Valeria Stihi

Mama copiilor: Mara Urcan

Cockerul spaniel prezidențial: Greta

Imnul imperial bicefal: Jean-Jacques Birgé

Echipa de producție: Annabelle Brouard, Jean-André Giannechini, Claude Niort

Coordonatori: Aurélie Charon, Inès Dupeyron, Oana Cristea Grigorescu

Comisarii producției: Jean-Jacques Garnier și Andrei Țărnea

Producție realizată în cadrul Sezonului cultural Franța-România.

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro