Ascultă e-teatru

Arhiva In actualitate

Povești noi pentru voi la Librăria Cărturești-Verona

Joi, 28 Martie 2019 , ora 14.34
 

Teatrul Național Radiofonic și Librăria Cărturești - Verona vă invită duminică, 31 martie de la ora 11.00, la audiția-atelier, pentru copii, a spectacolului: Papucii lui Abu Cassem scenariu de Radu Andrei Hora după un basm din 1001 de nopți. Regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuție: Virgil Ogășanu, Valentin Uritescu, Virginia Mirea, Petre Lupu, Anne Marie Ziegler, Radu Amzulescu, Adina Andrei, Șerban Georgevici, Mircea Constantinescu, Candid Stoica, Violeta Berbiuc, Orodel Olaru, Ana Maria Lazăr, Cătălin Mirea, Sorin Cociș. Redactor și producător: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2005

Spectacolul radiofonic este inspirat din povestea cu același titlu, cuprinsă în fascinanta carte a celor 1001 de nopți. Scenariul radiofonic, semnat de dramaturgul și regizorul Radu Popescu ( Radu Andrei Hora) valorifică inspirat exotica împletire, de motive și influențe din mitologiile și folclorul indian, persan, arab yemenit, iudaic, egiptean și mesopotamian, care străbate lumea poveștilor arabe. Peripețiile pline de haz ale eroilor, întorsăturile neașteptate de situație, datorate djinilor ori duhurilor care se amestecă dezinvolt printre oameni, jucându-se cu destinele lor, fie ei slăviți sultani din seraiuri ori oameni simpli, toate acestea sunt ingredientele unei incredibile aventuri la care Teatrul Național Radiofonic vă invită în ultima duminică a lunii martie. O invitatie adresată copiilor, care vor fi îndemnați, ca de obicei, să ilustreze povestea, dar si părinților, bunicilor și iubitorilor de teatru radiofonic. Regia artistică este semnată de Mihai Lungeanu, inițiatorul si coordonatorul acestui proiect.

Dramaturg, regizor, director al Teatrului Apropo, Radu Popescu este organizatorul Maratonului Teatrului Independent „Bucharest Fringe”. Piesele lui au avut de-a lungul timpului nominalizări la concursuri importante. În 1996, piesa „Abluțiunea” a fost nominalizată la premiul „Piesa Anului 1995”, în cadrul Galei Premiilor UNITER, și apoi publicată într-un volum colectiv, împreună cu celelalte nominalizări, la Editura Unitext, iar în 2011 textul dramatic „Testament” a fost nominalizat la „Irish Embassy Award for emerging Romanian playwright”. Radu Popescu este, de asemenea, câștigătorul primei ediții a concursului de dramaturgie inițiat de revista Yorick și susținut de Editura Nemira, cu piesa „S-a furat mireasa”.

Spectacolul radiofonic Papucii lui Abu Cassem va putea fi ascultat și ilustrat în cadrul audiției- atelier, găzduită de mansarda cu cărți și jucării a librăriei Cărturești Verona, în cea de a doua stagiune de audiții radiofonice, dedicate celor mai mici ascultători, un nou eveniment marca Teatrul Național Radiofonic. Intrarea este liberă.

Înscrieri la 0732003051 / inscrieri@carturesti.net

Arhiva : 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro