Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Portrete de actori

Home | Foto | Despre proiect | Evenimentele anterioare | Video | Regulament | Echipa | Editia 2017 | Editia 2016 | Editia 2015 | Portrete de actor


În această vacanță ne-am propus să vă prezentăm câțiva actori, care nu numai că iubesc teatrul radiofonic, dar sunt și aproape de proiectele și aspirațiile tinerei generații.


George Mihăiță

Vineri, 23 Septembrie 2016
 
George Mihăiță s-a născut cu iubirea de teatru, pentru că nu poți numi altfel înclinația sa spre această profesie atât de aparte. Încă din clasele primare, nu stătea locului. Avea un alt fel de a se mișca, de a vorbi, de a privi. Au sesizat-o profesorii și ei au fost primii care l-au îndrumat să dea la Teatru. De fiecare dată te simți ca un adolescent când te întâlnești cu George Mihăiță. Întregul fenomen “Salut!” a reprezentat o muncă titanică, pentru care poți rosti cu drag și admirație “Jos Pălăria, George Mihăiță!” Puternic, curajos, crezând în puterea prieteniei, a iubirii, altruistul George Mihăiță a reușit să exercite o fascinație aproape magică asupra celor care vin la Teatrul de Comedie, care este datorită lui un spațiu vrăjit ce le dă actorilor și regizorilor de aici puterea de a exista. A fost alături de Teatrul Radiofonic mereu, de fiecare dată când a avut răgaz și mai ales pentru că este un loc pe care îl iubește. George Mihăiță își sărbătorește ziua de naștere, iar Radio Fiction Desk îi urează La mulți ani!

“Cum aș vrea să rămân în memoria generațiilor care vor veni? Măcar ca Dinică, aici în fața teatrului. Aș vrea să se știe că a fost odată un director care nu că a ținut la ei, i-a iubit, la mine pleacă de la revista pe care am inițiat-o și tot ce a însemnat fenomenul Salut. Adolescenții au crescut, au ajuns studenți, au ajuns iată tineri actori și tineri regizori și a fost o datorie a mea morală să mă ocup de ei, de creșterea lor și să putem lăsa ceva în urmă. Că dacă nu lăsăm, e degeaba. Dacă nu cultivăm viitorul nu vom avea viitor în teatru. Am avut și șansa să pot să câștig atât material, cât și spiritual, să câștig încredere, să ofer speranțe celor din jur. Cel mai mult când oferi, oferi copiilor tăi. O stare bună, o stare spirituală, materială, mă gândesc să le fie bine. Mă gândesc la ei prin tot ceea ce fac eu vizavi de ei, prin dialogurile pe care le am, prin mângâierile pe care le am cu ei să le fie bine și să aibă și ei norocul pe care l-am avut eu în viață. Să poată la rândul lor să ofere ce le ofer eu. Prieteniile pe care le-am avut au fost prietenii binecuvântate. Am văzut, constat acum că de-a lungul vieții mele nu am cunoscut nefericirea, nici chiar atunci când ea a existat. Am trecut peste ea aproape cu o credință ieșită din comun, cu lacrimi, tot de la Dumnezeu venite. Cred că mi s-a dat forța de a oferi celor din jurul meu prietenie, de a oferi căldură sufletească și mă bucur că între toți cei pe care i-am avut și îi am în jurul meu nu există între răutăți, există binele. Binele, binele, binele…”, ne-a povestit George Mihăiță.
Loreta Popa
Arhiva : 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro