Ascultă e-teatru

Arhiva Radio Fiction Desk / Portrete de actori

Home | Foto | Despre proiect | Evenimentele anterioare | Video | Regulament | Echipa | Editia 2017 | Editia 2016 | Editia 2015 | Portrete de actor


În această vacanță ne-am propus să vă prezentăm câțiva actori, care nu numai că iubesc teatrul radiofonic, dar sunt și aproape de proiectele și aspirațiile tinerei generații.


George Mihăiță

Luni, 31 August 2015
 

Cu tinerețea în suflet și în zâmbet, îndrăgostit de tot ceea ce face în teatru, în film, la televiziune și la radio, George Mihăiță cucerește de la prima vedere prin aerul prietenos, simpatic și degajat pe care îl transmite tuturor celor care-l cunosc. În școala generală era considerat clovnul clasei. Așa era felul său de-a fi...,,Ce putea să fie în mintea mea în clasa a șaptea dacă eu ieșeam la tablă cu pantofii cu tocuri ai unei fete. Stăteam în ultima bancă și în spatele meu era cuierul, iar eu ridicam mâna prin mâneca unui palton. Pe profesori îi auzeai: "4, Mihăiță! 3 Mihăiță! 2!... Hai 7, Mihăiță, să-ți iasă media că ești simpatic!" Mă trimiteau profesorii să ud buretele și mă duceam tocmai la stadionul din apropiere, că acolo aveau fetele oră. Eram un mic Păcală pe lângă ceilalți. După mulți ani m-am reîntâlnit cu profesori care mi-au spus ce bucurie le-a făcut că eu am existat printre ceilalți elevi și au bănuit că voi putea ajunge actor.’’- povestește George Mihăiță.

A absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L Caragiale, București, secția Actorie, clasa prof.univ. Sanda Manu. A debutat la Bulandra în ,,Ziariștii’’, și din 1972 a venit la Teatrul de Comedie de unde nu a mai plecat.,,M-am simțit întotdeauna extraordinar și nu-l mai dau pe alt teatru. Nici nu mai am timp! Părinții nu m-au ajutat, săracii, cu venirea la București, pentru că nu aveau posibilitatea. A trebui s-o iau ca și colegul meu de clasă Mircea Diaconu cu hei-rup. Am avut apoi șansa să joc în anul doi în "Reconstituirea". De-a lungul timpului am ajuns la peste 60 de filme, vreo 30 de piese de teatru la televiziune și 40 la Teatrul de Comedie. Când faci ce-ți place, ai succes și câștigi bani din asta, ai bucurii și poți să oferi și celorlalți din preaplinul tău’’- mărturisește cu sinceritate actorul într-un interviu.

De fenomenul adolescenței este îndrăgostit pe viață. A avut 10 ani revista «Salut», a scris la «Scânteia tineretului», a scos cartea «Dramele adolescenților». De la George Mihăiță a plecat legea - în a doua duminică a lunii mai se sărbătorește «Ziua Adolescenților»- și, tot el, a inițiat și continuat Festivalul «Jos Pălăria», un festival de teatru dedicat vârstei visurilor adolescentine.

A găsit cheia succesului pe scenă și în viață prin muncă, foarte multă muncă. Harul și dăruirea demonstrate de George Mihăiță de-a lungul carierei sale artistice excepționale, ca actor, ca manager și inițiator de proiecte culturale au fost încununate cu premii și recunoașterea meritelor sale.

,,Nu am trecut degeaba prin viață…’’declară, cu sinceritatea care-l caracterizează, George Mihăiță.

A fost și va rămâne un îndrăgostit al Teatrului radiofonic și un susținător al tinerei generații.

Silvia Cusursuz
Arhiva : 2016 | 2015 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro