Ascultă e-teatru

Alte premii

Radio România obține o nouă victorie pe plan internațional

Miercuri, 25 Iunie 2014 , ora 8.20
 

Spectacolul Teatrului Național Radiofonic Metamorfoza”, scenariu original de Ion Andrei Puican, inspirat după nuvela omonimă de Franz Kafka, a primit medalia de argint la categoria Best Drama Special, în cadrul New York Festivals International Radio Program Awards 2014. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc luni seara, 23 iunie la Manhattan Penthouse in New York.

Festivalul International de la New York este cel mai amplu festival de profil prin numărul de producții participante din întreaga lume. Tradiția premiilor new yorkeze începe din 1982 și a onorat până acum cele mai prestigioase posturi de radio din lume.


Acest premiu reconfirmă valoarea spectacolului radiofonic Metamorfoza”, care a primit medalia de aur la Festivalului International de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, Bucuresti, 16-22 iunie 2014, clasând astfel Radio România din nou pe podium.


Metamorfoza” aduce în contemporan ideea nuvelei kafkiene: marginalizarea și izolarea individului într-o societate sociopată, transformarea personalității și a laturii umane în funcție de cerințele sistemului și a scării valorice care guvernează o comunitate și implicit întreaga lume.

Spectacolul radiofonic subliniază încă o dată actualitatea nuvelei lui Franz Kafka. Dacă la momentul apariției, nuvela a creat controverse prin stranietatea și utopismul pe care le degaja, astăzi omul, societatea și relaționările umane se regăsesc întocmai imaginației autorului.

Metamorfoza” ridică un semnal de alarmă asupra societății de azi și alienarea care ne pândește pe fiecare într-o asemenea societate.


In distribuție: Alexandru Potocean, Andreea Grămoșteanu, Costel Cașcaval, Mirela Zeța, Cătălin Babliuc, Vasile Calofir, Vlad Oancea, George Alexandru, Anca Ghenoside, Rob Pewtress, George Moise, Răzvan Zeța, Iustina Tărăboanță

Echipa de producție:

Janina Dicu- regia de studio, Mădălin Cristescu- regia muzicală, Mihnea Chelaru- Sound design, Ion Andrei Puican-regia artistică


Arhiva : 2018 | 2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2011 | 2010 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro