Ascultă e-teatru

Folk fără vârstă / Testimoniale

CHIAR CĂ... FĂRĂ VÂRSTĂ

Joi, 5 Decembrie 2013 , ora 15.47
 

O nouă după-amiază de grație la colegiul "Tudor Vladimirescu".

Inspiratul titlu "Folk fără vârstă" îți dovedește cu prisosință semnificația.

Minunații concurenți din diverse licee bucureștene s-au întrecut pe sine într-o competiție a talentului, dăruirii și atașamentului pentru un gen muzical care pare a se număra printre preferințele de ultimă oră ale unor tineri care renunță încet, dar sigur, la nonvaloare, prostie, prost gust și violență gratuită.

O sarcină deloc ușoară pentru juriu, care a fost nevoit să acorde premii cu mult peste numărul inițial prevăzut. Lumina din ochii concurenților și ai spectatorilor care au umplut sala până la refuz (alături de un director coborât direct din filmele americane de calitate) a strălucit în fiecare secundă.

Aceeași lumină a scos în evidență recitalurile de mare profesionalism și priză la public ale lui Eugen Cristea, ale inegalabilei Zoia Alecu și ale dăruitului și hăruitului Andrei Păunescu, cel ce duce mai departe cu succes torța vie a folkului autohton.

Felicitări tuturor, dar mai ales Manuellei Popescu, monument de dăruire, de spirit organizatoric, de talent, alături de neobosita Renata Russu, îndrăgostită pe vecie de muzica folk.

Abia aștept următoarea întâlnire cu tinerii liceeni. Datorită lor, se pare că adevărata muzică folk nu va pieri niciodată.

Eugen Cristea 9 dec. 2013

Arhiva : 2014 | 2013 |
Copyright © 2000 - 2017 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro